Zenato Ripassa della Valpolicella

In stock
SKU
Zenato Ripassa della Valpolicella
Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. De wijn is een blend van 85% Corvina, 10% Rondinella en 5% Oseleta. Een verbluffend lekker glas!
  • INHOUD 0.75 L
  • LAND VAN HERKOMST Italie
  • STREEK Veneto
  • JAARTAL 2015
  • WIJNHUIS Zenato
  • GASTRONOMIE Gegrild of geroosterd vlees - Tam gevogelte - Kaasplateaus.
  • DRUIF Corvina/Rondinella/Oseleta
  • OMSCHRIJVING Het bedrijf Azienda Agricola Zenato is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, in de provincie Veneto. Dit gebied is naar volume het grootste productiegebied van DOC wijnen in Italië. Het bedrijf wordt geleid door de twee kinderen van de oprichter Sergio Zenato, zoon Alberto en dochter Nadia. Het betreft hier dus nog een echt familiebedrijf! De kwaliteit van de wijnen is zo hoog, dat Zenato wordt overladen met medailles en fantastische recensies, wat er toe leidt dat het sympathieke familiebedrijf inmiddels wereldberoemd is. Zo kwam de familie enige jaren geleden met de Ripassa. Deze wijn is het kleine broertje van het vlaggeschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. De wijn is een blend van 85% Corvina, 10% Rondinella en 5% Oseleta. Een verbluffend lekker glas!