Domaine du Tariquet Réserve

In stock
SKU
Domaine du Tariquet Réserve
Elke druif draagt zijn steentje bij aan het karakter van deze wijn. Daardoor krijg je heel spannende tegenstellingen. Tussen rijkdom en fruit, tussen de vanille van het hout en de zuren, tussen de lengte en de levendigheid. Heerlijk fris en rijk, wat exotisch fruit, citrus, abrikoos, wat vanille, abrikoos, vol en krachtig, maar met een levendige frisheid in de finale. Verleidelijk en sappig.
  • INHOUD 0.75 L
  • LAND VAN HERKOMST Frankrijk
  • STREEK Cotes de Gascogne
  • JAARTAL 2013
  • WIJNHUIS Domaine du Tariquet
  • GASTRONOMIE Salade zeevruchten - Licht gevogelte
  • DRUIF Chardonnay/Gros Manseng/Sauvignon Blanc/Sémillon
  • OMSCHRIJVING De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche en colombard. Met de opkomst van droge witte wijnen en betere technieken van wijnmaken zijn de producenten in de streek op grote schaal overgestapt op wit. Een logische en slimme beslissing. Door gisting op lage temperatuur en rijping op de lie -de dode gistcellen- krijgen de wijnen veel smaak en diepgang. De lokale druiven ugni blanc en colombard zijn gebleven, en worden aangevuld met exemplaren van elders, zoals sauvignon blanc en gros manseng,en zelfs ook chardonnay. Deze druiven staan aan de basis van frisse witte wijnen, met een mild, maar tegelijk mooi droog karakter. Natuurlijk worden de wijnen van de verschillende druiven apart op de markt gebracht. Maar het Domaine heeft zich ook gespecialiseerd in bijzondere blends, avontuurlijke mixen van druiven, die je elders in Frankrijk niet tegenkomt. Dit is een bijzondere mix van de lokale gros manseng (40%), met de internationale chardonnay (30%), wat sauvignon (20%) en een vleugje semillon (10%), een druif die zijn faam verwierf met witte Bordeaux. Om de losse wijnen helemaal af te maken krijgen deze eerst zes maanden rijping op hout. Daarna krijgt de blend nog twaalf maanden tijd op roestvrij stalen tanks om helemaal af te ronden. 6 maanden op eiken vaten, daarna 12 maanden op roestvrij staal.